2013. augusztus 13., kedd

Joda a templomban


Mielőtt azt hinnéd, hogy a Star Wars híres karaktere költözött volna be a magyaralmási templomba ( oh Magyaralmás :) itt élek :) Magyarország, Fejér megye... guglizd le :) ) szóval a templomba, sajnos csalódást kell okozzak. ( Most bizonyára sok Star Wars fant elveszítettem.)
Nem, a Joda, nem az a Joda (amúgy is a filmes muki y-nal írandó :) ) . Bár ő is egy "kismester". Legalábbis nekem. Mert pontosan tudja,hogyan kell rám nézni hogy a szívem hevesen kalapáljon...:)


Vasárnap=templomnap. A szokásos reggel: felkelek, kávét iszom, lezuhanyzom, felöltözöm majd biciklire pattanva - természetesen már harangoznak! - iszonyat tempóban gurulok-tekerek, hogy el ne késsem.
Heves szívverések közepette  (pont, mint Luke Skywalker mikor megtudja, hogy Dart Vader az apja  ) esek be az Istentisztelet megkezdése előtt néhány perccel. "Áldás-békesség!"- mondom, és gyorsan helyet keresek magamnak, miközben még mindig levegőért kapkodom.
És ekkor... a tekintetünk összeér.. érzem, hogy elvesztem... végem van... a szívem ide-oda kalimpál...
Zavarodottságomat Tiszteletes Úr töri meg mikor belép a templomba és üdvözöl bennünket.
Lassan kezdek megnyugodni. Érzem, ahogy Krisztus lelke átölel bennünket és csodálatosan betölti a templomot. Elfeledkezem a kezdeti izgalmakról.
Ám egy óvatlan pillanatban újra összeér a tekintetünk. Most ő jön zavarba... elbújik a pad háttámlája mögé... ismét felnéz... mosolyog... s ekkor elindul felém.... odaér... leül...felnéz rám és mosolyog... visszamosolygok rá... megfogja a kezemet ... :)

Mielőtt azt hinnéd, hogy ez valami szerelmi történet el kell áruljak egy titkot. Ő, akit Jodaként ismerhetsz most meg ( ez a beceneve :) ), ő mindösszesen egy 4 éves kisfiú. :) Történetünk a gyerekhéten kezdődött és olyan szoros barátság alakult ki közöttünk, hogy mikor találkozunk a templomban, az Istentisztelet egy bizonyos pontján fogja magát és mellém vágódik. :)
Ez történt most is. :)
Elmondhatnám, hogy mennyire aranyos de biztos vagyok benne, hogy te is el tudod képzelni, ahogy egy négy éves, kis szöszi fiúcska fogja magát és bevágódik egy 25 éves "néni" mellé a padba. :)
Ám a lényeg, most is a Krisztus.
Mikor Joda odajött mellém a következő ige jutott eszembe: "Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne tiltsátok el tőlem őket, mert ilyeneké az Isten országa." (Mk.10,14)
Okés, mielőtt azt gondolnád, micsoda "egojulcsa"vagyok ("egojancsit" mégsem írhatok), nem magamra gondoltam. Az futott végig a fejemben, hogy mennyire csodálatos dolog, hogy ezek a kis gyermekek vasárnaponként eljönnek az Istentiszteletre. Persze, gondolhatod azt, hogy egy ilyenforma csöppség mit sem fog fel az egészből és még igazad is van.

Ott volt ez a kisgyerek. Fogta a kezemet, miközben hallgattam az igehirdetést. Néha izgett-mozgott egyet, elfeküdt, a lábával próbálta elérni a pad alatti lábtartót, de mégis hihetetlen öröm volt bennem.
S miközben Joda mocorgott, a liturgiában elérkeztünk az imádsághoz. Szépen fellátunk és közösen elmondtuk az Úrtól tanult imádságot. És ekkor...
Joda, minden felnőttet megszégyenítő hangerővel mondta és mondta! Az a gyermeki hit túlment nem csak a templomtornyon, nem csak a legfelsőbb egeken... az a gyermek(i) imádság egyenes az Úrhoz szállt. 
Tudod sokat tanultam Jodától. Persze van némi előnyöm, hiszen nekem nem kell nyújtóznom, hogy a lábammal elérjem a lábtartót, de ezért a gyermeki hitért bizony meg kell küzdenem. Neki hatalmas erőfeszítésébe telt, hogy elérje a lábtartót, de nem adta fel. Mivel a lába túl rövid volt ahhoz, hogy odaérjen, így változtatott a testtartásán és kis testét megcsavarva, minden izmát megfeszítve végül elért a kívánt célhoz...
Azt hiszem nekem is meg kell feszítenem minden inamat, izmomat, még ha nem túl kényelmes is, hogy elérhessem a kívánt célt...
Ő pedig itt , Jodam <3!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése